ICC cheaper for Greenlandic citizen

Wednesday 29th of November 2017

Wednesday 29th of November 2017

ICC i Grønland modtager mindre statsstøtte end ICC i Canada, viser en opgørelse. Naalakkersuisuts argument om, at organisationen skulle være særlig dyr her i landet, holder altså ikke.

En opgørelse over tilskud til de forskellige ICC-afdelinger i Canada, Grønland og Alaska viser, at ICC i Grønland er billigere for de grønlandske skatteydere end for de canadiske.

Det er i direkte modstrid med, at formanden for Naalakkersuisut Aleqa Hammond, der i KNR’s Qanorooq ellers har hævdet, at ICC i Canada kun får fire procent af deres midler fra det offentlige.

Faktisk kommer hele 66 procent af midlerne i ICC Canada fra det offentlige, mens det tilsvarende tal for Grønland er 60 procent.

Samtidig viser opgørelsen, at ICC i Grønland er den del af organsationen, der er bedst til at rejse sine egne midler, hvilket Aleqa Hammond ellers også har efterlyst, at ICC i Grønland bliver bedre til.

Således kommer knap en fjerdedel af ICC i Grønlands midler fra fonde, mens det tilsvarende tal for ICC i Canada er noget lavere.

ICC i Canada har samtidig et større budget til rådighed end ICC i Grønland, viser opgørelsen.

– Opgørelsen viser, at vi i Grønland ikke er specielt dyre for skatteborgerne. Derfor hænger Naalakkersuisuts argumentation ikke sammen og vi synes det er på tide, at man forholder sig mere til fakta, inden man blot prøve at lægge vores organisation i graven med voldsomme besparelser, siger Aqqaluk Lynge.

Samtidig fremhæver Aqqaluk Lynge også, at ICC administrationsprocent – som det har været rapporteret i pressen – ikke er højere end i andre NGO’er.

– Vi bruger mange penge på lønninger, men den løn går direkte til udførelse af projekter og kan derfor ikke regnes med i administrationsprocenten. Det gør man i hvert fald ikke generelt i NGO-verdenen.

Subscribe to our newsletter

Subscribe to our newsletter