cooksite.info
English
Dansk
Kalaallisut

E-mail iccgreenland@remove-this.inuit.org
Tlf +299 323632 

Sådan bør Naalakkersuisut forbedre borgerinddragelsen

Pressemeddelelse, 25. marts 2014

NGO koalitionen har i dag overdraget sine anbefalinger om bedre borgerinddragelse til Naalakkersuisut.

Ved overdragelsen deltog Naalakkersuisoq for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked Jens Erik Kirkegaard og Naalakkersuisoq for Uddannelse, kirke, kultur og ligestilling Nick Nielsen.

Medlemmerne af Naalakkersuisut udtrykte glæde over at der nu foreligger et samlet notat med anbefalinger og stillede i udsigt at ville arbejde videre mod det fælles mål: bedre borgerinddragelse.

"Borgerinddragelse i politiske beslutningsprocesser er en grundlæggende værdi og et redskab til sikring af de grundlæggende menneskerettigheder – ytringsfrihed, forsamlingsfrihed og foreningsfrihed", understregede NGO koalitionen ved præsentationen.

NGO koalitionen en håber, at befolkningen vil deltage i debatten og give deres mening til kende om anbefalingerne, som vil være tilgængelig på f.eks. www.inuit.org og www.transparency.gl samt organisationernes sociale medier, hvor borgerne er velkomne til at komme med deres besyv til anbefalingerne.

  • Hent <media 556 - - "TEXT, NGO koalitionen for bedre borgerinddragelse anbefalinger Naalakkersuisut 18-03-2014 DK, NGO_koalitionen_for_bedre_borgerinddragelse_anbefalinger_Naalakkersuisut_18-03-2014__DK.pdf, 105 KB">anbefalingerne</media> (PDF, 105 KB)