cooksite.info
English
Dansk
Kalaallisut

E-mail iccgreenland@remove-this.inuit.org
Tlf +299 323632 

Isbroen

Pressemeddelelse, 27. september, 2013

Pikialasorsuaq/Nordvandet samarbejdsworkshoppen blev færdig den 25. oktober 2013.

Over 20 deltagere, inklusiv regionale repræsentanter fra Canadiske og Grønlandske lokalsamfund omkring Pikialasorsuaq, mødtes på ICC-Grønlands kontor i Nuuk for at diskutere vigtigheden af denne region.

Den to dage lange workshop, finansieret i fællesskab af ICC-Grønland og Oceans North Canada, gennemgik observationer om Pikialasorsuaq/Nordvandet af fangere og fiskere fra Pond Inlet, Grise Fiord og Arctic Bay i Nunavut, og Kullorsuaq og Avanersuaq i Grønland, samt forskere fra begge lande. Workshoppen blev afsluttet med en stærk enighed om at udforske fælles strategier for at beskytte og overvåge områdets sundhed i denne region for fremtidige generationer.

ICC vil lede gruppens fortsatte arbejde. Og ICC mener at sådan et arbejde bør følges udefra.

Carl Chr. Olsen kan kontaktes på 55 33 69

 

Faktaboks - Pikialasorsuaq/Nordvandet

Pikialasorsuaq, der ligger mellem Avanersuaq og Ellesmere Island, er den største polynya -- et område med periodisk åbent vand omgivet af havis -- i verden. Det er også et af de mest biologisk produktive havområder nord for polarcirklen. Mange af de marine havpattedyr, som jages af lokalsamfund i det nordlige Nunavut og Avanersuaq, overvintrer i disse vande, som også er afgørende for store bestande af havfugle. Isbroen ved den nordlige grænse af Pikialasorsuaq ved Kane Basin var sandsynligvis den tidligste vandringsrute for mennesker til Grønland. Denne region har været hjemsted for de nordligste bosættelser i verden for mindst 5.000 år.

Pikialasorsuaq - Nordvandet