cooksite.info
English
Dansk
Kalaallisut

E-mail iccgreenland@remove-this.inuit.org
Tlf +299 323632 

ICC til CAFF møde

Arbejdsgruppen for Bevarelse af Arktisk Flora og Fauna’s (CAFF’s) Bestyrelse (en af ​​seks arbejdsgrupper i regi af Arktisk Råd) mødtes i Yellowknife, Canada 10.-12. september, 2013. Det var det første bestyrelsesmøde under det canadiske formandskab. ICC har været en del af bestyrelsen og en regelmæssig deltager i CAFF aktiviteter de sidste næsten tre år.

Gennem de tre dages møde, blev igangværende projekter behandlet, f.eks. gennemførelsen af anbefalingerne fra A​rktisk Biodiversitets Undersøgelser (Arctic Biodiversity Assessment), og opdateringer på det Cirkumpolære Biodiversitets Overvågningsprogram (Circumpolar Biodiversity Monitoring Program). Nye projekter blev foreslået af iagttagere deriblandt et forslag fra WWF om evaluering af økosystemtjeneste i Arktis.

ICC kom med kommentarer, forslag og indsigt til alle projekter med et stærkt fokus på at repræsentere Inuit interesser og perspektiver. ICC har fastholdt den holdning, at brugen af traditionel viden er nødvendig inden Arktisk Råds projekter fra starten af ​​projekterne, udvikling af forskningsmetoder, og anbefalinger.

Næste CAFF møde bliver holdt 11.-14. februar i Kuujjuaq, Nunavik.