cooksite.info
English
Dansk
Kalaallisut

E-mail iccgreenland@remove-this.inuit.org
Tlf +299 323632 

Inuit Circumpolar Council støtter fuldt ud Grønlands hvalpolitik

På sit møde i januar 2013 i Nuuk diskuterede ICC bestyrelsen blandt andet den aktuelle hvalfangstsituation.

ICC har i mange år været medlem af International Whaling Commission (IWC) med observatør-status. De seneste par år har ICC været forhindret i at deltage aktivt i IWC’s møder på grund af begrænsede midler, men følger altid nøje med udviklingen indenfor IWC og om nødvendigt blander sig i debatten.

På grund af manglende godkendelse fra IWC om tildeling af hvalkvoter for 2013 til Grønland, besluttede Naalakkersuisut (Grønlands Landsstyre) at unilateralt tildele Grønland hvalkvoter, baseret på mange-årige krav og fremlagte dokumentationer.

"Rådet i ICC støtter fuldt ud Grønlands ret til oprindelig hvalfangst med grundlag i kødbehovet og støtter således sikringen af befolkningens behov på denne måde", siger ICC’s formand Aqqaluk Lynge og fortsætter:

"Det er ikke på sin plads at IWC hidtil ikke har godkendt Grønlands krav på tildeling af hvalkvoter, som er baserede på videnskabelige undersøgelser og på grundlag af bæredygtigheds- og forsigtighedsprincippet. Derfor støtter vi fra ICC’s bestyrelse Naalakkersuisut’s unilaterale beslutning om hvalkvoter fuldt ud", siger Aqqaluk Lynge og slutter:

"ICC arbejder til stadighed ihærdigt på at fremme oprindelige folks rettigheder på internationalt plan, og det er IWC’s pligt at sikre hvalkvoter således at grønlændernes kødbehov sikres med henvisning til IWC’s kompetence, regelsæt og andre internationale aftaler. Det er med beklagelse at vi må konstatere, at de fleste medlemslandes repræsentanter i IWC tror mere og mere på urigtige omdelte oplysninger fra dyreværnsorganisationer o. lign. hvilket er problematisk, og denne udvikling er yderst bekymrende og kræver at der ydes ekstra opmærksomhed omkring denne udvikling."

Oplysninger om baggrunden vedlægges.

  • <media 460 - - "TEXT, IWC supportletter grl da eng final, IWC_supportletter_grl_da_eng_final.pdf, 132 KB">Hent</media> som PDF (132 KB)

For yderligere oplysninger kontaktes: Aqqaluk Lynge, 323632, ICC’s formand