cooksite.info
English
Dansk
Kalaallisut

E-mail iccgreenland@remove-this.inuit.org
Tlf +299 323632 

Verdenskonference om Oprindelige Folk

PRESSEMEDDELELSE 29. maj, 2011

Under mødet for FN’s Permanent Forum for Sager vedrørende Oprindelige Folk, blev det bekræftet at FN afholder Verdenskonference om Oprindelige Folk i 2014. Permanent Forum, som afholdt 2 ugers møde, sluttede fredag den 27. maj og behandlede sager vedrørende oprindelige folk.

Svært at se bedre levevilkår

Da verdenskonferencen vil blive et vigtigt fora for oprindelige folk er det overordentligt vigtig, at vi allerede nu begynder at forberede vores deltagelse i konferencen. Derfor har vi krævet en direkte deltagelse fra oprindelige folk i forberedelserne til konferencen. De sidste to årtier har verdenssamfundet fokuseret på oprindelige folks levevilkår med forbedrede rettigheder, men resultater har været svære at få øje på, siger medlem af ICC’s bestyrelse Hjalmar Dahl, som deltog i mødet i sidste uge.

- Derfor mener jeg, at det er vigtigt med grundige vurderinger af situationen og starte forberedelserne til 2014 konferencen meget snart. Vi skal udrede hvorvidt oprindelige folks rettigheder er blevet implementeret og respekteret rundt omkring i verden, og derfra handle.

Hjalmar Dahl påpegede endvidere, at det er vigtigt at deklarationen for oprindelige folks rettigheder foreslås til at blive en bindende konvention under verdenskonferencen for oprindelige folk i 2014.

FN afholder en forberende konference i 2013 i Alta, Nordnorge.