cooksite.info
English
Dansk
Kalaallisut

E-mail iccgreenland@remove-this.inuit.org
Tlf +299 323632 

Inuit deklaration om principper for ressourceudnyttelse i Inuit Nunaat

PRESSEMEDDELELSE 11. maj, 2011

Præsentation og lancering
11. maj 2011, kl. 17:00 – 18:00
Katuaq Venskabssalen Nuuk

Inuit ledere fra Alaska, Canada, Grønland og Tjukotka mødtes i Ottawa i februar 2011 for at drøfte spørgsmål vedrørende olie- og gasefterforskning og udnyttelse i Arktis, samt minedrift og konsekvensanalyser.

Topmødets udbytte var deklarationen ”A Circumpolar Inuit Declaration on Resource Development Principles in Inuit Nunaat” (”Inuit deklaration om principper for ressourceudnyttelse i Inuit Nunaat”). Denne deklaration vil blive underskrevet af ICC’s formand Aqqaluk Lynge og ICC’s næstformænd Duane Smith, Canada, Jim Stotts, Alaska og Carl Christian Olsen, Grønland ved præsentationen og lanceringen i Nuuk den 11. maj 2011.

ICC fik mandatet til at afholde topmødet af ICC’s Generalforsamling i 2010 i erkendelse af de store arktiske ressourcerigdomme, den stigende globale efterspørgsel efter mineraler og kulbrinter fra Arktis, omfanget og konsekvenserne af klimaændringer, samt andre miljøbelastninger og udfordringer i Arktis. Således besluttede Inuit at fortsætte med at være fortalere for respekten for tidligere Inuit generationers opfindsomhed, ukuelighed og kundskab, tilliden til enhver Inuit generations evner til at tilpasse sig ændringer, og beslutsomt at tage vare om det materielle og kulturelle værdigrundlag for Inuit i fremtiden.

”Inuit deklaration om principper for ressourceudnyttelse i Inuit Nunaat” fastsætter minimumsstandarder som Inuit ønsker nationale regeringer, regionale regeringer, virksomheder og andre ressourceudnyttelsesaktører at følge deklarationen.

”Inuit deklaration om principper for ressourceudnyttelse i Inuit Nunaat” bliver præsenteret ved lanceringen i Nuuk den 11. maj 2011 kl. 17:00 til 18:00 i Katuaqs Venskabssal. ICC’s formand Aqqaluk Lynge og ICC’s næstformænd Duane Smith, Jim Stotts and Carl Christian Olsen deltager i præsentationen af Deklarationen.

Der bliver talt grønlandsk, dansk og engelsk ved pressekonferencen.

For yderligere information, venligst kontakt:
ICC formandens kontor
Aqqusinersuaq 3, 1. sal
3900 Nuuk
+299 32 36 32
www.inuit.org

Program for lanceringen:

17:00 Velkomst ved ICC’s formand Aqqaluk Lynge

17:10 Underskrifts ceremoni ved:
Aqqaluk Lynge, formand, ICC
Duane Smith, næstformand, Canada
Carl Christian Olsen, næstformand, Grønland
Jim Stotts, næstformand, Alaska
(Tatiana Achirgina, næstformand, Tjukotka)

17:20 Præsentation af Erklæringen

17:30 Spørgsmål og svar

18:00 Pressekonferencen og lanceringen slut